PortalPortal  IndexIndex  FAQFAQ  ZoekenZoeken  RegistrerenRegistreren  InloggenInloggen  

Deel | 
 

 Dragon world verkennend (nieuw)

Vorige onderwerp Volgende onderwerp Go down 
Ga naar pagina : 1, 2  Volgende
AuteurBericht
Gast
Gast
avatar


BerichtOnderwerp: Dragon world verkennend (nieuw)   za maa 20, 2010 6:34 pm

Geisha keek om zich heen. Het was aardig druk hier. Het zwaard tikte bij elke stap tegen haar been, waardoor het een snijdend geluid maakte. Op haar broek was een versleten plek te zien door het zwaard dat er altijd hing. Haar ogen gingen langs de kraampjes. Ze zag hoe mensen drakeneieren, draakjes, fruit, andere etenswaren en wapens kochten. Zelf snapte ze nooit waarom je een draak kocht. Nee, zij ving er liever een. De draak moest jou ook uitkiezen. Kopen ging veel te makkelijk. Tenzij je een fokker was natuurlijk. Maar dan nog was het veel beter om er een te vangen. Hij hoorde dan echt bij jou. Dat was ook de reden dat ze naar Dragon World kwam. Om meer over de draken te weten te komen en uiteindelijk een te vangen. Al die tijd vonden ze haar te jong. Maar op een gegeven moment had ze er genoeg van en was ze zelf gegaan. Verderop zag ze een kraam met boeken. 'Hebben jullie "Het eerst groot draken-enceclopedie"?' vroeg ze aan de man die er achter stond. Even knikte de man en rijkte haar een dik boek aan. Geisha bladerde er even door en knikte. 'Doe deze maar.' zei ze en ze betaalde. Met het nieuwe boek onder haar arm liep ze naar een rustig plekje. Ze ging zitten en begon met lezen.
Terug naar boven Go down
Gast
Gast
avatar


BerichtOnderwerp: Re: Dragon world verkennend (nieuw)   zo maa 21, 2010 12:35 am

een zwarte schaduw gleed over de markt en iedereen keek op. Schadow was nooit echt geliefd geweest in de buurt van de stad of de boerderijen, maar het had hem nooit echt geboeit. zijn blik was op een plek buiten de stad gericht en daar zou hij ook landen. het water was hier altijd zoeter geweest dan waardan ook. Schadow landen vlakbij de oever en dronk van het heldere water.
Terug naar boven Go down
Gast
Gast
avatar


BerichtOnderwerp: Re: Dragon world verkennend (nieuw)   zo maa 21, 2010 2:41 pm

Geisha keek op. Een schaduw had zich over de markt heen geworpen. Boven haar zag ze een grote draak. Zijn vleugels spreidden zich uit over bijna heel het plein. Een eind verderop zag ze hem landen en van het water drinken. Langzaam stond ze op. Haar ogen gleden over de draak zijn lichaam dat zachtjes op en neer ging bij het drinken. Heel langzaam kwam ze dichterbij. Stil bleef ze een eindje bij hem vandaan kijken.
Terug naar boven Go down
Gast
Gast
avatar


BerichtOnderwerp: Re: Dragon world verkennend (nieuw)   zo maa 21, 2010 11:59 pm

Schadow was het gewent dat de mensen naar hem keken, maar deze keer voelde één stel ogen anders dan normaal. met een zoekende blik keek Schadow om zich heen en keek recht in de ogen van een 15 jarig meisje. snuivend draaide Schadow zich naar haar toe en nam haar onderzoekend op. ze leek iel, maar Schadow wist dat uiterlijk altijd bedroog. wel vond hij haar er erg jong uit zien, niet dat hij zelf niet oud was. maar dat deed er niet toe, voor zijn leeftijd was een draak altijd wijzer dan bij het menselijkeras. toen Schadow het zwaard opviel wist hij dat ze niet zonder handschoenen aan te pakken was, zoals mensen dat noemde. Schadow draaide zich van het meisje af en zag een grote haas rennen over het veld. Schadow sprong de lucht in en vloog tot boven de haas, waarna hij het dier zonder problemen van de grond gritste. een heel eind van de stad en het meisje landen Schadow weer, ging liggen en begon zijn prooi op te eten.
Terug naar boven Go down
Gast
Gast
avatar


BerichtOnderwerp: Re: Dragon world verkennend (nieuw)   ma maa 22, 2010 6:59 pm

17 Wink

Ze zag hoe de ogen van de draak haar bestudeerden. Op hun beurt bestudeerden haar ogen de draak. Geisha stond daar alleen maar en keek. Zwijgend. Alsof ze nog nooit een draak had gezien. Dat had ze wel. Maar sinds ze hier was nog niet. Van alle mensen die naar de draak keken, stond zij het dichtste bij. Dat was misschien wel de reden dat ze opviel bij de draak. Niet dat dat haar wat kon schelen. Maar het was haar wel opgevallen dat hij juist haar aankeek. Ze keek toe hoe hij zich weer omdraaide, boven het veld achter een haas aanging, hem van de grond plukte en verdween. Ze staarde hem na tot hij volledig uit het zicht was verdwenen. Toen keek ze om zich heen. Alle mensen waren al lang weer verder gegaan met waar ze mee bezig waren en letten totaal niet meer op haar. Ze draaide zich om en ging weer zitten. Haar ogen gleden weer langs de regels van de encyclopedie.
Terug naar boven Go down
Gast
Gast
avatar


BerichtOnderwerp: Re: Dragon world verkennend (nieuw)   ma maa 22, 2010 7:20 pm

Schadow stond op en zwierf tussen de boerderijen door die buiten de stad lagen. sommige boeren renden het erf op om hem in de gaten te houden, maar Schadow liep door en reageerde niet op hen, zijn blik was strak naar voren gerichten hij keek nergens bijzonders naar. het meisje dat zo dichtbij hem had gestaan ging niet uit zijn hoofd, want meestal bleven de mensen uit zijn buurt. puur uit nieuwschierigheid steeg Schadow op en vloog weer naar de stad en al gauw was Schadow bij de markt waar hij eerder over gevlogen was. zijn zoekende blik viel op het meisje dat hij eerder had gezien en landen vlak voor haar. 'ik weet niet hoe, maar jij doet mij aan iemand denken!' zei Schadow en keek Geisha aan.
Terug naar boven Go down
Gast
Gast
avatar


BerichtOnderwerp: Re: Dragon world verkennend (nieuw)   ma maa 22, 2010 7:27 pm

Geheel verdiept in de encyclopedie zat ze maar op de steen. Wat moest ze anders doen. Ze had zich voorgenomen eerst zoveel mogelijk te weten te komen over de draken en andere dieren die in dit gebied leefden. Daarna zou ze wel zien. 's Nachts sliep ze buiten. Als het echt niet anders kon, probeerde ze bij een boer in een schuur onderdak te vinden. Maar vanacht zou ze wel buiten slapen. Zoals het er nu uitzag zou het een heldere nacht worden. Geisha werd uit haar gedachten opgeschrikt door het geluid van klappende vleugels. De draak van net stond voor haar. Ze knipperde met haar ogen en keek hem nieuwsgierig aan. 'Ik weet niet hoe, maar jij doet mij aan iemand denken!' hoorde ze hem zeggen. Ze haalde haar schouders op. 'Zou kunnen, dat heb ik ook wel eens.' antwoordde ze hem. Wat moest ze anders zeggen. De draak kwam haar helemaal niet bekend voor. Maar toch trok iets van hem haar aan. Haar hoofd hield ze een beetje scheef en haar ogen kneep ze tot spleetjes tegen de zon. Het boek klapte ze dicht en ze stond op.
Terug naar boven Go down
Gast
Gast
avatar


BerichtOnderwerp: Re: Dragon world verkennend (nieuw)   di maa 23, 2010 12:24 am

Schadow hoorde het 17 jagige meisje zeggen dat ze het niet wist en dat het haar ook wel eens voor kwam. totaal niet mensenschuw zoals sommige draken waren ging Schadow zitten en hoorden de andere stadsmensen achter hem boos mompelen, maar het deed hem niks Schadow was met iemand in gesprek en het kon hem verder niet schelen of andere mensen ver hem roddelde. hij zag het meisje op staan. ' hoe heet je?' vroeg Schadow die haar aan bleef kijken, ze deed hem aan een ander meisje die hij hier had ontmoet, maar Schadow had haar tot nu noe niet gevonden. zijn blik bleef op haar gericht terwijl ze een boek in haar handen hielt.
Terug naar boven Go down
Gast
Gast
avatar


BerichtOnderwerp: Re: Dragon world verkennend (nieuw)   di maa 23, 2010 10:12 pm

Ze hield haar hoofd een beetje scheef. De draak keek haar aan. Haar ogen gleden over het inmense lichaam van het beest. Het viel haar op dat hij niet bang was. Zoals veel draken. De meesten zelfs. Deze kwam gewoon op haar af. Zij was ook niet bang. Zoals veel mensen dat wel waren. Ze hoorde hem vragen hoe ze heette. 'Geisha.' antwoordde ze. Haar ogen stonden vragend. Ze was niet iemand van veel woorden. Zonder iets te zeggen kon je ook al veel vertellen. Zoals zij hem nu vroeg hoe zijn naam was.

(sorry, korte post, inspiloos..)
Terug naar boven Go down
Gast
Gast
avatar


BerichtOnderwerp: Re: Dragon world verkennend (nieuw)   di maa 23, 2010 11:16 pm

het meisje zei dat ze Geisha heten. 'Schadow.' zei Schadow hij had ervaring met vragende blikken van andere, maar vaak was het bij mensen toch niet altijd goed te zien. al zei haar houding hem dat ze naar zijn naam vroeg. het was iets dat hij zelfs bij andere draken kon aflezen. ook merkte hij dat Geisha niet zo'n spreker was als een ander mens dat hij kende, ookal was Lex vaak ook een stil persoon behalve als hij bij Schadow of Twilight in gezeldschap was. met een groeiende nieuwschierigheid bekeek Schadow hoe Geisha nog met een groot vierkant ding in haar handen naar hem stond te kijken. 'jij bent niet van hier toch?' vroeg Schadow met een stiekeme grijns en wachten hoe zij zou reageren.
Terug naar boven Go down
Gast
Gast
avatar


BerichtOnderwerp: Re: Dragon world verkennend (nieuw)   wo maa 24, 2010 6:00 pm

Ze had haar ondertussen weer rechtop gezet. Schadow had de draak gezegd. Een tijdje bleef het stil. Geisha dacht aan een tijd geleden. Het was een moment dat ze nooit zou vergeten. De eerste keer dat ze een draak zag, aanraakte, in de ogen keek. Ze had als klein meisje haar handje uitgestoken en de draak over zijn ruwe schubben geaaid. Al die tijd hadden zij elkaar recht in de ogen gekeken. De grote zwarte ogen van de draak glommen. Het beest had aan haar handje geroken en besloten dat ze niet gevaarlijk was. Daarna liet hij toe dat ze hem aanraakte. Dat moment zou ze nooit meer vergeten. Zoals iedereen wel iets had, iets wat hij nooit zou vergeten. Geisha werd uit haar gedachten getrokken door de vraag die Schadow stelde. 'Ligt eraan hoe je het bekijkt, ik ben vertrokken van waar ik altijd gewoont heb om hier heen te gaan. En ik ben nog niet van plan hier weg te gaan.' luidde haar antwoord. Ze trok haar wenkbrauwen op. Net zoals haar mondhoeken.
Terug naar boven Go down
Gast
Gast
avatar


BerichtOnderwerp: Re: Dragon world verkennend (nieuw)   wo maa 24, 2010 8:27 pm

het antwoord van Geisha beviel Schadow wel en er kwam een iedeetje bij hem op. misschien was hij wel toe aan een temmer en het maakte hem niet uit of het nu een jongen of een meisje was. bijna volwassen of nog net niet. Schadow ging liggen en hielt zijn vleugels in een hoek dat je zijn rug goed kon zien. 'heb je zin om de wereld eens van een andere hoogte te zien?' vroeg Schadow met een brede grijns op zijn lippen. de vraag zou Geisha nooit hebben verwacht en het zou eens anders zijn dan alleen hoog in de lucht rond te vliegen.
Terug naar boven Go down
Gast
Gast
avatar


BerichtOnderwerp: Re: Dragon world verkennend (nieuw)   do maa 25, 2010 9:27 am

Ze bespeurde een glimlachje die op de mond van Schadow speelde. Geisha probeerde te bedenken waar hij aan dacht. Maar ze wist het niet. Langzaam deed ze een klein stapje dichterbij. Toen ging hij liggen, 'Heb je zin om de wereld eens van een andere hoogte te zien?' hoorde ze hem vragen. De glimlach was nu een brede grijns geworden. Ze glimlachte, deed nog een stapje naar voor en stak voorzichtig haar hand uit. 'Is goed.' zei ze toen. Met een sprongetje zat ze op zijn rug. 'Zit ik goed zo?'
Terug naar boven Go down
Gast
Gast
avatar


BerichtOnderwerp: Re: Dragon world verkennend (nieuw)   do maa 25, 2010 1:03 pm

'voor mij wel, als jij je goed vast houdt dan gaan we.' zei Schadow en hij stond op, waarna Schadow zich af zetten en de lucht in sprong. met krachtige vleugelslagen won Schadow al snel hoogte. de markt was al snel kleiner en kleiner aan het worden. Schadow hing nu horizontaal en draaide zijn kop naar Geisha toe. 'en, wat vindt je van het uitzicht?' vroeg Schadow geamuseert.
Terug naar boven Go down
Gast
Gast
avatar


BerichtOnderwerp: Re: Dragon world verkennend (nieuw)   do maa 25, 2010 3:49 pm

Geisha zocht grip aan de hals van Schadow. Ze zat net voor zijn vleugels, waardoor ze deze op en neer voelde gaan tegen haar benen bij het opstijgen. Om beter te blijven zitten lag ze voorover en had haar benen gebogen. Toen Schadow zich naar haar omdraaide en vroeg hoe ze het uitzicht vond, glimlachte ze. 'Prachtig.' zei ze alleen maar. Het was lang geleden dat ze dit had gedaan. Ineens dacht ze aan het zwaard, ze keek ernaar om te controleren of het niet in Schadows schubben prikte. Dit was niet het geval. Haar blik ging naar beneden. Op de markt zag ze allemaal mensen lopen. Zo klein als mieren. Nee, nog kleiner.
Ze wist dat ze makkelijk contact maakte met draken, maar dat het al zo snel zou zijn had ze niet gedacht. Al helemaal niet dat hij naar haar toe kwam. Ze sloot haar ogen en voelde de wind in haar haren.
Terug naar boven Go down
Gast
Gast
avatar


BerichtOnderwerp: Re: Dragon world verkennend (nieuw)   do maa 25, 2010 4:51 pm

te horen dat Geisha het prachtig vond maakte Schadow vrolijk. dit was de eerste keer dat hij een mens op zijn rug droeg. al wist Schadow dat Twilight ookal had zij geen temmer het vaker had gedaan, maar hoe vaak wist zelfs hij niet. de wind was rustig en de zon scheen aan een wolkenlose hemel. de strak blauwe lucht nodigde hen beide uit om een lange vlucht te maken. met rustige slagen schoten ze door de lucht als of het niets was. voor een draak was het dan ook niets, maar hoewel Schadow bij het op stijgen al vier man kon tillen wilde dat nog niet zeggen dat hij hen ook een heel eind zou kunnen dragen. zijn longen vullend brulde Schadow van prezier en maakte een flauwe bocht naar rechts, zodat de boerderijen onder hen door gleden.
Terug naar boven Go down
Gast
Gast
avatar


BerichtOnderwerp: Re: Dragon world verkennend (nieuw)   do maa 25, 2010 5:05 pm

Geisha had haar ogen weer geopend en bekeek het landschap dat onder hen doorschoot. Af en toe zag ze een boer naar buiten komen en omhoog kijken, ondertussen schreeuwend dat er een meisje werd ontvoerd. Ter geruststelling zwaaide ze naar hem. De wind streek langs haar huid. In de bochten hing ze een beetje tegen om niet te vallen. Toen ze hem hoorde brullen moest ze lachen.
Terug naar boven Go down
Gast
Gast
avatar


BerichtOnderwerp: Re: Dragon world verkennend (nieuw)   do maa 25, 2010 5:16 pm

Schadow luisterde niet naar de boeren grijnste breed toen hij Geisha hoorde lachen. verder op lag een brede sloot waar Schadow landen en hij ging liggen om Geisha de kans te geven als ze er af wilde stappen? 'leuk gehad?' vroeg Schadow terwijl hij naar haar keek. hij merkte dat ze vrolijk was en dat maakte dat Schadow zich op zijn gemak voelde. zijn gehoor pikte een grove beweging in de struiken op achter hen. Schadow keek er naar, maar hij kon nog niks zien. wat zou het kunnen zijn?
Terug naar boven Go down
Gast
Gast
avatar


BerichtOnderwerp: Re: Dragon world verkennend (nieuw)   do maa 25, 2010 5:23 pm

Geisha hield zich even geod vast voor de landing. Toen ze eenmaal stil op de grond waren, bleef ze een moment zitten. Daarna sprong ze op de grond en knikte als antwoord op zijn vraag. Met een paar bewegingen maakte ze met het leren touwtje, dat standaard om haar pols geknoopt zat, een paardenstaart in haar haren. Ze zag hoe Schadow een geluid oppikte en zich omdraaide om te kijken. Haar ogen volgden zijn blik. Niks te zien. Het zal wel niets zijn, dacht ze.
Terug naar boven Go down
Gast
Gast
avatar


BerichtOnderwerp: Re: Dragon world verkennend (nieuw)   do maa 25, 2010 5:44 pm

een laag grommend geluid kwam van tussen de struiken en Schadow draaide zich met een ruk om er wel voor op passend dat hij Geisha niet raakte met zijn staart. een beer ter grote van een klein huis kwam de struiken uit stormen recht op Schadow en Geisha af. dreigend zijn vleugels opend gromde Schadow luid en duidelijk het geluid drong bij de meeste wezens door hun hele lijf, maar de beer leek niks te merken. met een snelle oogenblik zag Schadow dat het beest aan geschoten was door een flinke bos pijlen die in zijn lijf staken. Schadow spuwde als waarschuwing een vuurbal af vlak langs de beer zijn poten. toen het vuur de grond raakte verbrande het gras onmiddelijk en gaf een zure lucht af. de beer keek van de verbrande plek naar Schadow en buldere luid dat hij niet weg zou gaan zonder een gevecht. Schadow deed een paar stappen naar voren om ruimte te maken, zodat hij Geisha niet per ongeluk zou kunnen raken wanneer de beer met hem in gevecht was.
Terug naar boven Go down
Gast
Gast
avatar


BerichtOnderwerp: Re: Dragon world verkennend (nieuw)   do maa 25, 2010 5:54 pm

Geisha hoorde ineens hoe een beer de struiken uit kwam rennen. Tegelijkertijd met Schadow draaide ze zich met een ruk om. De beer ging op zijn achterpoten staan, ze zag hoe een aantal pijlen in zijn kont staken. Ze waren afgeschoten door iemand die er niet zo goed in was. Als je het vaker deed, zou je weten dat je een beer altijd op zijn rug, buik of kop moest schieten. Maargoed. Deze beer was nu dus behoorlijk kwaad geworden. Ze liet haar hand naar het zwaard glijden. Om Schadow te kunnen helpen. Geisha was niet vies van een gevecht, zolang ze maar niet een mens of draak hoefde te doden. In een beweging trok ze het zwaard van de riem die om haar middel hing en hield hem voor haar uit. Haar vrije hand hield ze op het mes, dat naast het zwaard hing. Schadow deed een stap naar voor. Geisha ging iets naar de zijkant, zodat de beer weinig keuze had; of terug de bosjes in of langs een van hen.
Terug naar boven Go down
Gast
Gast
avatar


BerichtOnderwerp: Re: Dragon world verkennend (nieuw)   do maa 25, 2010 6:42 pm

in de verte kwamen een groot aantal mannen onder luid vloekend en schreeuwend de heuvel over. Schadow hielt zijn blik op de beer gericht en luisterde maar half naar hen. plots waren ze stil toen ze zagen dat Schadow en Geisha samen tegenover een grote beer stonden. niet wetend of ze nu moetsen helpen of dom voor zich uit moetsen staren, viel de beer aan. Schadow steigerde onder luid gebrul en spuwde zijn alles verterende vuur af op de beer. deze raakte het dier op zijn rug. snel omdraaiend zwiepte Schadow's staart door de lucht en mepte de beer recht over zijn kop wat een lelijke wond achter liet. het beest liet het er hierbij niet zitten en stormde op Geisha af die haar zwaard en mes getrokken had klaar voor de strijd.
Terug naar boven Go down
Gast
Gast
avatar


BerichtOnderwerp: Re: Dragon world verkennend (nieuw)   do maa 25, 2010 6:58 pm

Geisha liet Schadow eerst zijn gang gaan. Ze keek toe hoe hij het beest een mep met zijn staart gaf. Ze had de mannen die de heuvel over waren gerend niet opgemerkt, doordat ze haar aandacht volledig op de beer had gericht. Toen het dier op haar af stormde bleef ze staan. Vlak voor dat hij zich op haar zou storten, haalde ze uit met het zwaard. Hiermee liet ze een gemene snee achter op een van de poten. De beer piepte en liep achteruit. Daarna herstelde hij zich en stoof weer op haar af. Hij sprong en Geisha deed heel simpel een stap opzij. Daarna haalde ze weer uit met het zwaard. Ze stond nu schuin voor Schadow. De beer was nu aardig kwaad en stond op zijn achterpoten voor hen.
Terug naar boven Go down
Gast
Gast
avatar


BerichtOnderwerp: Re: Dragon world verkennend (nieuw)   do maa 25, 2010 7:24 pm

Schadow had toe gekeken hoe geisha met de beer vocht. nu was het zijn buurt weer. het beest stond schuin voor hem net als Geisha. snel en afzettend tegen de grond greep Schadow de beer rond zijn middel. al stijgend beet hij de beer in zijn schouder. luid jammerend probeerde het beest hem te verwonden, maar dat lukte hem niet. na een mooie hoogte te zijn geklommen liet Schadow de beer los.
Terug naar boven Go down
Gast
Gast
avatar


BerichtOnderwerp: Re: Dragon world verkennend (nieuw)   do maa 25, 2010 8:04 pm

Geisha keek hoe Schadow het de grote beer oppakte en meenam tot een zekere hoogte. Daar liet hij hem los en het beest viel met een harde klap weer op de grond. Hij bleef stil liggen. Geisha rende er naartoe en duwde met haar voet tegen hem aan. Een kreun verliet de bek van de beer. 'Hij leeft nog.' riep ze naar Schadow, zonder enige bedoeling. Gewoon om het te melden. Ze wachtte tot Schadow weer aan de grond was. Ze keek hem aan. 'Afmaken? Het is zielig om hem zo te laten creperen.' zei ze tegen hem.
Terug naar boven Go down
Gesponsorde inhoud
BerichtOnderwerp: Re: Dragon world verkennend (nieuw)   

Terug naar boven Go down
 
Dragon world verkennend (nieuw)
Vorige onderwerp Volgende onderwerp Terug naar boven 
Pagina 1 van 2Ga naar pagina : 1, 2  Volgende

Permissies van dit forum:Je mag geen reacties plaatsen in dit subforum
Dragon World :: Amnizai :: Human district :: De markt-
Ga naar: