PortalPortal  IndexIndex  FAQFAQ  ZoekenZoeken  RegistrerenRegistreren  InloggenInloggen  

Deel | 
 

 Schittering aan de horizon

Vorige onderwerp Volgende onderwerp Go down 
AuteurBericht
Gast
Gast
avatar


BerichtOnderwerp: Schittering aan de horizon   zo feb 14, 2010 1:32 am

Terwijl de opkomende zon haar eerste stralen over Dragonworld wierp, verscheen er een goudkleurige glinstering aan de horizon. Van verre was deze enkel gelijk aan de fonkeling van een pas geslepen diamant, helder en sprankelend. Voor het getrainde oog was deze schittering de aankomst van een draak...

Met krachtige vleugelslagen vloog Vanir over de toppen van het Gebergte. Zijn ogen stonden waakzaam, bereid op het onverwachte. Nogmaals sloeg hij zijn vleugels krachtig neer, de lucht onder hem vandaan duwend. Hierna spreidde hij ze, om al zwevend de omgeving in zich op te kunnen nemen. Een tevreden brom verliet zijn keel, terwijl zijn ogen vonden waar hij naar op zoek was. Vanir veranderde van koers en maakte een flauwe bocht naar links, langzaam naar beneden dalend. Zijn vleugels sloegen nogmaals op en neer, de afstand tussen hem en de hoge bergtoppen verminderend.
Vanir was al dagen onderweg, zoekend naar het gebied dat DragonWorld werd genoemd. Een richting was hem niet gegeven: velen waren mysterieus over deze wereld, alsof er een vloek op lag als je de precieze ligging ervan verraadde. Hem was verteld zijn instinct te volgen: wanneer hij de plek vond die het dichtst bij zijn hart lag, zou hij in DragonWorld zijn.
Nogmaals veranderde de goudkleurige draak van koers, zich richtend op een uitstekende bergtop. Zijn lichaam was toe aan een pauze, en van hier af zou de wereld onder hem beter zichtbaar zijn. En hoewel Vanir niet precies wist waar hij terecht was gekomen, vertelde zijn gevoel hem dat dit DragonWorld was. Hij minderde vaart en klapwiekte met zijn vleugels om langzaam te kunnen dalen, zijn poten uitgestoken richting een hoge bergpiek. De top ervan was bedekt met sneeuw, welke de grote, scherpe rotsen eronder niet prijsgaven. Maar Vanir klemde zijn machtige klauwen eromheen, en had eindelijk zijn welverdiende rust. Voor een kort moment sloot hij zijn ogen, terwijl hij zijn vleugels op zijn rug vouwde. Hierna opende hij zijn ogen weer, neerkijkend op het gebied onder hem.
Het was een heldere dag, waarop de vallei en bossen onder hem goed zichtbaar waren. Kilometers verderop was de glinstering van een meer zichtbaar, samen met zijn uitlopers en rivieren. De draak genoot van het uitzicht, maar kon één ding niet plaatsen in de trekken van de natuur en haar omgeving: de fonkelende stip die steeds dichterbij leek te komen, en koerste richting de berg waar hij zat...
Terug naar boven Go down
Mystic

avatar

Aantal berichten : 22
Punten : 37
Join date : 13-02-10

Dragon World
Leeftijd: 478 jaar.
Temmer\draak: Draak
Partner:

BerichtOnderwerp: Re: Schittering aan de horizon   zo feb 14, 2010 2:08 am

De ochtendzon schitterde in al haar glorie, en zoals Mystic al eerder had gedaan sinds ze in dit gebied was aangekomen had ze de vaste grond verlaten en had ze de lucht opgezocht, om richting haar favoriete plek te gaan. Gek eigenlijk, dat je na twee simpele daagjes al een favoriete plek kon hebben in een gebied als deze, waar alles even mooi en prachtig was. Misschien had ze gewoon nog niet alles gezien, en was er een plek te vinden die zelfs nog mooier is als deze.
Toen ze bij de berg was aangekomen, die zich duidelijk kenmerkte door de hoge piek, merkte ze tot haar irritatie dat ze niet de enige was geweest die de prachtige plek met het verbazingwekkende uitzicht had ontdekt; een goudkleurige draak zat op de punt van de berg waar zíj van plan was om te landen. Of hij goud was, of gewoon de opkomende zon reflecteerde met zijn schubben wist ze niet, wat haar nieuwsgierig maakte en dwong om dichterbij te komen.
Ze sloeg een paar keer krachtig met haar grote, met ijs bedekte vleugels en kwam zo in een korte tijd dicht bij de berg, waar ze scherp naar rechts uitwijkte en omheenvloog. Hierna klom ze met éen enkele vleugelslag 5 meter hoger om Vanir van dichterbij te bekijken, en bleef ze naast hem in de lucht hangen, door lichtjes te slaan met haar enorme vleugels.
"Wauw.. ik had niet verwacht ooit nog een gouden draak te zien." glimlachtte ze vriendelijk naar hem, terwijl ze hem nieuwsgierig bekeek. Hij was werkelijk schitterend, en leek was vast niet op de punt van de berg gaan zitten omdat hij genoot van het uitzicht, maar omdat hij bewonderd en gezien wilde worden door de rest van heel DragonWorld. "Zullen we even verderop naast het meer gaan zitten? Er is niet echt plaats voor twee op dat dunne topje van de berg, gok ik." stelde ze droogjes voor, terwijl ze niet wachtte op antwoord en om de berg heen vloog, om vervolgens enkele meters de dalen en haar weg te vervolgen naar het meer, dat prachtig schitterde door de weerkaatsing van de ochtendzon.
Terug naar boven Go down
Profiel bekijken
Gast
Gast
avatar


BerichtOnderwerp: Re: Schittering aan de horizon   di feb 16, 2010 1:39 am

Lichtjes strekte Vanir zijn hals uit, benieuwd naar de steeds dichterbij komende glinstering. Zoals hij verwachtte was deze afkomstig van een draak, blauw als de azure kleur van de lucht zelf. Haar schubben weerkaatsten de zonnestralen in duizenden kleuren, terwijl ze zich met de aangeboren elegantie van een draak door de lucht voortbewoog. Haar vleugels sloegen ritmisch op en neer, de afstand tussen hen in verkleinend.
Nieuwsgierig richtte Vanir zich op; al die tijd had hij zijn blik op de wonderschone wereld onder hem gericht, maar nu trok deze draak toch echt meer aandacht. Het was de eerste levende ziel die hij in zijn dagenlange reis tegenkwam, en nog eens een soortgenoot ook. Vanir was benieuwd hoe de draken hier waren, en of hij daadwerkelijk in Dragonworld was aangekomen.
Nieuwsgierig keek Vanir toe hoe de helblauwe draak rondom zijn piek cirkelde, en vervolgens met één simpele vleugelslag tot op ooghoogte klom. Er speelde een grijns op zijn lippen toen ze sprak: ze klonk vriendelijk, niet vijandig.
"Gegroet" knikte hij enkel, sprekend met een lage maar warme stem. Er was een kleine twinkeling te zien in zijn ogen, waarbij zich opnieuw een glimlach vormde rond zijn snuit. Hij was gewend gecomplimenteerd te worden met zijn gouden schubben en wonderbaarlijke verschijning, en vond het altijd heerlijk dit nogmaals te horen. Hij was een draak van trots en allure, iemand die graag gezien werd.
Op het verzoek van de draak om ergens anders plaats te nemen, spreidde Vanir zijn vleugels en zette hij zich krachtig af tegen de rotsen van zijn bergtop. Enkele brokstukken rolden bolderend naar beneden, enkele meters lager tot stilstand komend in de eeuwige sneeuw. Zodra Vanir in de lucht hing trok hij zijn vleugels in, zijn lichaam naar voren brengend om zo enkele meters te dalen en meer vaart te maken. Toen hij op gewenste hoogte was spreed hij zijn goud-bruine vleugels opnieuw, om met dezelfde vaart door te vliegen. De nog onbekende draak had een kleine voorsprong op Vanir, welke hij telkens met enkele meters verkleinde. Toen hij naast haar door de lucht gleed wierp hij even een zijdelingse blik opzij, loom met zijn vleugels slaand.
"Wat is jou naam, als ik vragen mag?" vroeg hij beleefd, zijn blik ondertussen weer richtend op hun bestemming. Met de snelheid van een draak was het niet ver naar het meer, welke ondertussen al erg dicht in de buurt was gekomen. Vanir kon de omtrekken ervan nu beter onderscheiden, bomen en andere vegetatie er omheen. Langs één kant van het meer bevonden zich enkele rotsen, groot genoeg voor een draak om te vertoeven langs de waterkant. Vanir veranderde licht van koers met de bedoeling hierop af te gaan, het antwoord van Mystic afwachtend.
Terug naar boven Go down
Mystic

avatar

Aantal berichten : 22
Punten : 37
Join date : 13-02-10

Dragon World
Leeftijd: 478 jaar.
Temmer\draak: Draak
Partner:

BerichtOnderwerp: Re: Schittering aan de horizon   do feb 18, 2010 9:14 pm

De warme stem die de draak bezat was precíes zoals ze had verwacht van een draak met zijn kleur schubben, hoe raar het ook mocht klinken. Goud stond nu eenmaal voor rijkdom, en de menselijken pronkten graag met dit kostbare mineraal, vooral de vrouwen. Het zou tenslotte niet passen als hij een ruwe, onaardige stem had en haar uitschold voor het simpele feit dat zij hem benaderde met de bedoeling aardig te zijn.
Zachtjes gevloek klonk vanachter haar lange rij witte, scherpe tanden toen ze besefde dat haar gedachtes nu al vol van hem zaten. Hij, de goude misterieuze draak die op een of andere gekke manier in haar gedachtes drong en deze beheerste. Mystic was van mening dat dit zijn gave was, en totdat hij haar op andere gedachtes zou brengen door het te laten zien bleef ze dit geloven. Ze vond zijn begroeting ietwat duf, maar wat kon ze dan ook verwachten van een gouden draak? Eigenlijk had ze geen verwachtingen van hem, waardoor hij haar bleef verrassen met ieder ding dat hij deed. Of hij nu een muis verslond of door de lucht vloog, ze was nu al in de ban van zijn pracht. Ze vloekte nogmaals, toen ze dit besefde, waarna ze zich met al haar kracht concentreerde op hun bestemming. Hoe kon ze zich ook zo laten afleiden door een draak die ze nauwelijks kende? Over zwak gesproken!
Langzaam zweefde ze mee met de gang van de wind en gebruikte ze stromingen van warm lucht om van koers te veranderen, zodat ze binnen no-time aan zou komen bij het glinsterende meer, waar ze zich nu volledig op concentreerde. Ze voelde zijn ogen op haar lichaam branden maar hield haar blik gefocused op de plek die steeds meer naderde. Ze glimlachtte toen Vanir beleefd om haar naam vroeg, en richtte haar blik opzij, waarna er een geruststellend gevoel door haar heen ging. Geen enkele schok ging door haar lichaam bij het zien van zijn prachtige kleur, wat dus betekende dat ze niet die bepaalde gevoelens voor hem had.. of wel? Het had vast met nieuwsgierigheid te maken, een soms irritante eigenschap van Mystic.
"Mystic," antwoordde ze met haar tanden in een zonnige glimlach ontbloot, terwijl ze hem bekeek. Zijn naam had vast iets met goud te maken, als 'Gold' of.. 'Goldie' of.. 'Goudlokje', dacht ze grinnikend, met een brede glimlach op haar gezicht. Zou het eigenlijk wel leuk zijn om goud gekleurde schubben te hebben..?, dacht ze grimmig, aangezien het nooit zo geweldig moest zijn om overal tussen op te vallen en vaak een geval apart te zijn. Ach, Vanir beschikte duidelijk over een groot ego die op geen enkele manier gedeukt kon raken, dus was het voor hem vast niet zo vreselijk als het voor haar leek. Zij was dól op haar cyaanblauwe kleur, en zou het nooit willen ruilen voor een goude tint, hoewel Vanir het aanbod redelijk aantrekkelijk maakte.
"En welke naam draagt de bijzondere, goudkleurige draak?" vroeg ze geïnteresseerd, waarna ze haar blik op het meer richtte en besefde dat ze sinds die korte tijd met een gigantische vaart dichterbij waren gekomen. Nadat ze een speels glimlachje naar Vanir had geworpen ging ze verticaal op het lichtblauwe water af, doordat ze een behendige manoevre in de lucht had gemaakt en haar vleugels vlak tegen haar lichaam aan had geklemd.
Terug naar boven Go down
Profiel bekijken
Gesponsorde inhoud
BerichtOnderwerp: Re: Schittering aan de horizon   

Terug naar boven Go down
 
Schittering aan de horizon
Vorige onderwerp Volgende onderwerp Terug naar boven 
Pagina 1 van 1

Permissies van dit forum:Je mag geen reacties plaatsen in dit subforum
Dragon World :: Amnizai :: Wyvern mountains :: De enorme bergen-
Ga naar: