PortalPortal  IndexIndex  FAQFAQ  ZoekenZoeken  RegistrerenRegistreren  InloggenInloggen  

Deel | 
 

 De gouden weer-draak...

Vorige onderwerp Volgende onderwerp Go down 
AuteurBericht
Gast
Gast
avatar


BerichtOnderwerp: De gouden weer-draak...   wo jan 06, 2010 7:11 pm

Een grote schaduw gleed over het gebergte en alle dieren die daar stonden schoten weg door de schrik van de komst van de schaduw. Na een hele tijd kwam er een hele grote draak aanvliegen... de draak ging zitten tussen de bloemen en snoof de heerlijke bloemengeur op 'heerlijk' klonk de zachte stem van de grote draak. Ze klapte alle vier haar vleugels in en liep door de bloemen heen terwijl haar staart achter haar aan sleepte. De zon kwam door en de shubben van de draak glommen als goud. De dingen die over haar lichaam versprijd waren werden goed en het leek wel of ze licht gaven. De grote draak liep door de krakende sneeuw naar een boom toe waar appels aan hingen en ging op haar achterpoten staan om een paar appels te eten. De zon scheen nu volop en de sneeuw verdween langzaam met de komst van Jeuwel. Juwel wou niet dat de sneeuw weg ging dus zwaaide ze één keer met haar staart en het begon te sneeuwen. Na een tijdje lag er een dik pak sneeuw en Juwel zwaaide weer met har staart zodat de zon zachtjes ging schijnen zonder dat de sneeuw zou verwijnen. Opeens gaf Jewel een harde brul, de brul weergalmde in het grote dal en vogels vlogen ervan weg...
Terug naar boven Go down
Gast
Gast
avatar


BerichtOnderwerp: Re: De gouden weer-draak...   wo jan 06, 2010 10:08 pm

Zijn ogen gingen open, de brul deed het bos schudden en de vogels opvliegen. De bloemen vouwden hun bladeren uit en de kale bomen lieten kleine groene knopjes zien. Hij maakte zich los uit het eeuwige groen in het hart van het bos. Zijn stekre houtachtige stekels en schilden beschermde hem tegen doorns. De planten weken uiteen zodat hij zijn vleugels kon sprijden die op grote bladeren leken. Met een paar slagen van zijn vleugels steeg hij op, de planten maakten zijn schuilplaats weer onzichtbaar voor hij over het bos naar de velden vloog. De witte draak stond beneden in de sneeuw. Hij landde, zodra hij de grond raakte vauwden de bloemen hun gekleurde blaadjes boven de sneeuw uit. Een vreemd gezicht maar het was prachtig...
(hoe kunnen er appels in de winter aan een boom hangen?)
Terug naar boven Go down
Gast
Gast
avatar


BerichtOnderwerp: Re: De gouden weer-draak...   vr jan 08, 2010 7:53 pm

Juwel ging zitten en sprijdde één van haar vier grote vleugels, de gouden ringen en krullen lagen nu plat op de vleugel zodat Juwel de vleugel schoon kon maken. Opeens kwamen er bloemen om haar heen en ze wist niet waar de bloemen vandaan kwamen. Juwel stond meteen paraat om te doen wat ze moest doen namelijk; zichzelf verdedigen. De gouden dingen die over haar lichaam versprijdt waren stonden nu omhoog. Een zacht gegrom klonk uit de keel van Juwel terwijl haar staart langzaam heen en weer ging.
Terug naar boven Go down
Gast
Gast
avatar


BerichtOnderwerp: Re: De gouden weer-draak...   vr jan 08, 2010 8:15 pm

Voor Juwel landde een groene draak met houtachtige schilden op zijn rug, nek en staart. Hij hief zijn kop en stak zijn borst naar voren 'Ik doe je niets, als u ook niets doet' zei hij. Leaf was geen vechter, hij beschermde het bos altijd al voor gretige houthakkers die meer namen dan ze nodig hadden maar draken deed hij niets tenzij deze hém aanvielen. Leaf bekeek de andere draak "Vrouwtje, lijkt me een Noordse Viervleugel Hemeldraak..." stelde hij is gedachte vast. Aan het ijnde van zijn staart -die in de lucht heen en weer zwiepte- zaten vier sterke, scherpe stekels.
Terug naar boven Go down
Gast
Gast
avatar


BerichtOnderwerp: Re: De gouden weer-draak...   za jan 09, 2010 7:19 pm

Het gegrom werd zachter maar Juwel ontblootte haar vlijmscherpe tanden 'wat wil je?!' vroeg Jewel en haar staart ging uitdagend heen en weer. De gouden stekels stonden omhoog als een soort schild. De in goud geheulde druak stond gespannen op de grond terwijl haar ogen even verkleurde. Het weer sloeg om en het begon te regenen. De regen vaagde de sneeuw weg. De regen kwam met bakken tegelijk naar beneden zodat het zicht van de draak die tegenover haar was geland werd belemmerd.
Terug naar boven Go down
Gast
Gast
avatar


BerichtOnderwerp: Re: De gouden weer-draak...   za jan 09, 2010 8:55 pm

Onmiddellijk braken de wolken weer open en scheen de zon 'Rustig' klonk zijn kalme stem. Leaf kreeg het idee da deze draak nogal agressief was... Hij zette een stap achteruit en ging zitten. Leaf keek rustig naar de met goud belegde draak ' Mijn naam is Leaf' zei hij kalm. Hij was niet zo agressief aangelegd, hij had geen reden boos te worden. Als deze draak de hele tijd zo bleef doen ging hij gewoon weg en liet hij haar gewoon achter. Zijn staart rustte naast hem in het gras.
Terug naar boven Go down
Gast
Gast
avatar


BerichtOnderwerp: Re: De gouden weer-draak...   za jan 09, 2010 9:08 pm

Toen Juwel de rustige stem hoorde gingen de gouden punen naarbeneden en haar vleugels vouwden zich op de veerachtige rug van Juwel 'het spijt me' zei Juwel 'ik eb niet zo'n mooi verleden vandaar' zei de warme stem van Juwel. 'Mijn naam is Juwel' zei Juwel rustig en ging oo zitten. De zon deed de gouden schilden en punten glanzen als kristal. Al het goud vervaagde een beetje zodat je niet verblind werd door de zon die weerkaatste op het goud.
Terug naar boven Go down
Gast
Gast
avatar


BerichtOnderwerp: Re: De gouden weer-draak...   za jan 09, 2010 9:26 pm

Leaf knikte, hij kon dit goed begrijpen. Er waren weinig draken met een mooi verleden. Leaf had zelf een eenzaam verleden: Diep in de gevaarlijke moerassen van DW, hij had daar gezeten levend van insecten en later van grotere dieren tot hij zichzelf goed genoeg kon beschermen om zich buiten de moerasrand de begeven. Nu kwam hij nog steeds vaak in het moeras, diep in het bos had hij een tweede huis gevestigd. Hij was nooit gevonden door zijn kleuren: Groen en houtachtig bruin. 'Mensen?' vaak waren mensen de oorzaak van een slecht verleden. Gelukkig was het geen best ras en zouden ze niet lang over leven, in tegenstelling tot draken die perfecte overlevers waren.
Terug naar boven Go down
Gast
Gast
avatar


BerichtOnderwerp: Re: De gouden weer-draak...   za jan 09, 2010 10:00 pm

Juwel ging liggen en sprijdde één van haar vier enorme vleugels en begon hem schoon te maken... na een tijdje was ze klaar met haar vleugels en klapte ze weer in. 'Ik ben opgevoed door de natuur... ik heb geen ouders namelijk...'zei ze en keek om zich heen. Langzaam werd het donkerder en de het bos viel in een diepe slaap. Het was nu zo stil dat je je eigen hartslag kon horen. Het was nu ook donker en de sterren lieten hun oneindige glans zien, ook de maan toverde haar zilvere gezicht tevoorschijn zodat zij de zilvere manenstralen kon verspreiden over heel het land. De maan weerspiegelde in het grote meer wat voor hun in het dal te zien was. Juwel stond op en liep naar een klein poeltje om daar wat te drinken.


Laatst aangepast door Jewel op za jan 09, 2010 10:23 pm; in totaal 1 keer bewerkt
Terug naar boven Go down
Gast
Gast
avatar


BerichtOnderwerp: Re: De gouden weer-draak...   za jan 09, 2010 10:16 pm

Leaf luisterde rustig naar wat Juwel vertelde, een donkere deken werd over DW geworpen. Het werd nacht en de zon maakte plaats voor de maan en haar duizenden sterren. Leaf glimlachte en keek naar de sterren en de halve maan. Hij merkte een grote beweging op, hij keek naar Juwel die zich richting het water begaf. Hij stond op en volgde haar op enige afstand. Bij het water kromde hij zijn nek en dronk rustig. Toen hij zijn kop hier zag hij de weerspiegeling van de maan in het meer, hij glimlachte en ging zitten om even te genieten van het uitzicht.
Terug naar boven Go down
Gast
Gast
avatar


BerichtOnderwerp: Re: De gouden weer-draak...   za jan 09, 2010 10:34 pm

Toen Juwel uitgedronken was liep ze terug en ging naast Leaf zitten 'mooi hé?' vroeg ze met haar warme stem en keek naar de sterren. De planeten die nu ook hun gezichten lieten zien. Ook de melkweg was nu te zien en een vallende ster flitste voorbij. De vallende ster leek net een volgroeide lichtdraak die door de melkwegen schiet. Het zachte mos onder haar poten voelde koel aan. Juwel ging liggen.
Terug naar boven Go down
Gast
Gast
avatar


BerichtOnderwerp: Re: De gouden weer-draak...   za jan 09, 2010 10:59 pm

Leaf knikte, hij was niet zo van de woorden met lichaamstaal kon hij veel vertellen en verstaan. Hij zag de ster ook voorbij schieten 'Doe een wens' zei hij zacht. Hij sloot zijn heldergroene ogen en probeerde het licht van de maan te voelen. Diep in zijn gedachte wenste hij iets, iets wat niemand ooit te weten zou komen tot het uitkwam... Toen hij zijn ogen opende zag hij de maan hoog in de lucht hangen, ze scheen fel en leek hem toe te lachen. Haar zilveren licht maakte vreemde schaduwen op de velden. Een gouden bloem ontsprong in zijn nek en spreidde haar dunne maar sterke wortels losjes rond zijn nek, ze krulden aan twee kanten rond zijn nek en kwamen op zijn borst samen. Daar maakte ze samen een krullende beweging, als twee verliefde slangen krulden ze om elkaar heen. Waar de twee gouden stengels samen kwamen verscheen een steen. Gelijk met de krulling van de gouden plant groeide de kleine steen uit tot een honing kleurig stuk hars met een prachtige bloem erin. Leaf keek naar het geslepen hars en de bloem, hij hief zijn poot en bracht het amulet wat omhoog ' Een maanbloem' zei hij zachtjes. De vallende ster was een wensdraak geweest, ookwel lichtdraak genoemd.
Terug naar boven Go down
Gast
Gast
avatar


BerichtOnderwerp: Re: De gouden weer-draak...   za jan 09, 2010 11:09 pm

Juwel sloot haar ogen en deed een wens... een wens waar iedereen wel aan denkt en ook meemaakt. Juwel opende haar ogen weer. 'Heb je ooit een Lichtdraak gezien?' vroeg Juwel en keek naar de grond. 'Het einge wat ik nog van mijn ouders weet is dar mijn moeder een lichtdraak was en mijn vader een weer draak' zei Juwel en keek naar boven. 'ik ben deels wensdraak en deels weerdraak' Zei ze verder. 'wil je een stukje vliegen? Dan kan ik je het mooiste plekje ter wereld laten zien' zei ze en sprijdde haar vier enorme vleugels, met één krachtige vleugelslag steeg ze op.
Terug naar boven Go down
Gast
Gast
avatar


BerichtOnderwerp: Re: De gouden weer-draak...   za jan 09, 2010 11:15 pm

Leaf knikte maar bleef nog even naar het amulet kijken voor hij zijn poot weer neerzette en opsteeg, met een sterke vleugelslag van zijn blad-achtige vleugels was hij in de lucht. Met rustige slagen volgde hij Juwel, hij had waarschijnlijk andere gedachtes over het mooiste plekje in DW dan Juwel maar hij was wel benieuwd naar wat Juwel mooi vond. De frisse winterlucht streelde zijn schubben tijdens zijn vlucht, de nacht strooide dauw over alles, de winter maakte ijs van de dauw en de maan liet haar licht de bevroren dauw schijnen waardoor alles glinsterde...
Terug naar boven Go down
Gast
Gast
avatar


BerichtOnderwerp: Re: De gouden weer-draak...   za jan 09, 2010 11:25 pm

Juwel keek leaf aan 'maak je maar klaar' zei Juwel en schoot met een nootgangvooruit zodat ook zij eruit zag als een vallende ster. Na een tijd gevlogen te hebben stopte ze bij een hoge berg met veel bos. Juwel daalde langzaam neer als een blaadje in de wind. Uiteindelijk kwam ze op de grond terecht op een práchtige plek; er was een klein meertje en daar omheen stonden twee grote wilgen en nog wat hoge bomen, aan de linkerkant was een soort halve bal gemaakt van aarde. De aarde was bedekt met een zachte laag van sterretjes mos en de halve bal was net een soort hol want het was groot en warm. Als je naar bover keek zag je door de blaadjes de sterren en dit was de enige plek in DW die nog groen was omdat zij het groen had gelaten.
Terug naar boven Go down
Gast
Gast
avatar


BerichtOnderwerp: Re: De gouden weer-draak...   za jan 09, 2010 11:36 pm

Leaf zuchtte "Waarom nou zoveel haast?" hij sloeg krachtig met zijn vleugels waardoor hij omhoog veerde, hij maakte een kleine duikvlucht voor de vaart voor hij horizontaal achter Juwel aan schoot. Met krachtige slagen hield hij haar met gemak bij. Toen ze er eemaal waren liet hij zich met gevouwen vleugels opzij wentelen. Hij viel sierlijk schuin omlaag, vlak boven de bomen bleef hij stil hangen. Hij keek waar Juwel landde, maakte een bocht en landde bij het kleine meertje 'Het is inderdaad een erg mooie plek' zei hij. Hij ging bij het water zitten en keek naar de sterren en de maan die in het water reflecteerde.

(Regel jij de seizoenen ofzo? -.-)
Terug naar boven Go down
Gast
Gast
avatar


BerichtOnderwerp: Re: De gouden weer-draak...   ma jan 11, 2010 9:48 pm

Hier kom ik altijd tot rust...' zei ze met eenwarme stem en ging in de halve bol zitten. 'Kom er bij er is genoeg plek' zei ze en schoof een klein stukje op, het sterretjes mos ging even heen en weer. Een zacht briesje waaide over de veerachtige schubben van Juwel. Juwel genoot van de wind en sloot har ogen even zodat ze de wind extra goed kon voelen. 'Vind je het ook niet heerlijk?' vroeg Juwel en boog even voorover om zich uit te rekken.
Terug naar boven Go down
Gast
Gast
avatar


BerichtOnderwerp: Re: De gouden weer-draak...   di jan 12, 2010 5:45 pm

Leaf wendde zijn kop even af voor hij opstond en achter Juwel aanging, hij ging naast haar zitten -niet tegen haar aan- hij keek naar het water maar zijn aandacht ging over naar een stem die alleen hij kon horen: De stem van het woud. De bomen waren wijs als oude draken, ze onthielden dingen en hoorde alles wat er in het bos verteld werd. Zachtjes klonk hun magishe stem in zijn oren, ze fluisterden over een lange winter, sneeuw, ijs en honger. De stemmen fluisterden weer veder, maar niet meer tegen hem. Het was een zacht geluid als de wind, maar stiller en met een misterieuze klank erdoorheen... Vind je het ook niet heerlijk? De stem van Juwel brak zijn gedachten abrupt af, hij knikte afwezig en keek naar de bomen.
Terug naar boven Go down
Gesponsorde inhoud
BerichtOnderwerp: Re: De gouden weer-draak...   

Terug naar boven Go down
 
De gouden weer-draak...
Vorige onderwerp Volgende onderwerp Terug naar boven 
Pagina 1 van 1

Permissies van dit forum:Je mag geen reacties plaatsen in dit subforum
Dragon World :: Amnizai :: Long valley :: De zonnige velden-
Ga naar: